Besco helpt ziekenhuizen, zorginstellingen, mutualiteiten & verzekeraars.
Door efficiënte databases, softwareoplossingen op maat en praktijkgerichte opleidingen maakt het complexe administratie, nomenclatuur, tarifering, geneesmiddelen en implantaten transparant en eenvoudig.

Besco Portal: innovatieve medische software

De medische wereld evolueert voortdurend. Gelukkig, maar helaas komen er ook steeds meer administratieve uitdagingen bij. De voortdurend wijzigende wetgeving en nieuwe geneesmiddelen & medische hulpmiddelen opvolgen en juist toepassen is niet makkelijk. Zowel voor ziekenhuizen en zorginstellingen als voor mutualiteiten en verzekeraars. Daarom ontwikkelden we met Besco Portal innovatieve medische software die helpt bij de administratie rond nomenclatuur, ‘De Lijst’, genotificeerde producten en geneesmiddelengegevens in één doeltreffende tool. Uw kennis bijspijkeren? Dan kunt u bij Besco terecht voor praktijkgerichte opleidingen rond nomenclatuur en tarifering.

eCoNoDat
nomenclatuur

eCoNoDat is een handige databank met alle informatie per nomenclatuurnummer zoals de geldende (terugbetalings)- tarieven, relevante wetgeving, kwalificaties voor verstrekkers en zorginstellingen en nog veel meer.

 

 

Meer informatie over eCoNoDat

eCoNoDat Care
zorgverstrekkers en - instellingen

In eCoNoDat Care, een deelmodule van eCoNoDat, leveren we een volledig en accuraat overzicht van alle zorgverstrekkers en zorginstellingen in België. Van ziekenhuis, dokters en apothekers tot verstrekkers van implantaten, verplegers en kinesitherapeuten.

Meer informatie over eCoNoDat Care

geneesmiddelen databank

eCoFaDat is een overzichtelijke databank die gegevens bevat van meer dan 250.000 binnenlandse geneesmiddelen, 140.000 buitenlandse equivalenten uit meer dan 50 landen en aanverwante artikelen zoals medische hulpmiddelen, voeding, supplementen en verzorgingsproducten.

Meer informatie over eCoFaDat

nominatieve lijsten

eCoMaDat omvat een integraal en gebruiksvriendelijk overzicht van De Lijst en nominatieve lijsten inclusief link naar de afgesloten artikels 35 en 35bis, vergoedingscategorie en -basis, veiligheidsgrens en afleveringsmarges.

 

 

Meer informatie over eCoMaDat

Genotificeerde producten

eCoMaDat Notificatie, een deelmodule van eCoMaDat, bevat alle informatie over genotificeerde implantaten. Via verscheidene zoekmethodes zoals naam, de referentie, notificatiecode of classificatiecode vindt u makkelijk het implantaat terug.

Meer informatie over eCoMaDat Notifications

eCoGUDID

Reeds geruime tijd moet een fabrikant voor alle medische hulpmiddelen en implantaten een uitgebreide registratie doen in de FDA GUDID database. 3 miljoen verschillende producten zijn verzameld in deze gegevensbank.

 

Meer informatie over eCoGUDID

track & trace medische instrumenten

SteMaTo is een snelle en accurate software voor Centrale Sterilisatie Afdelingen (CSA). De slimme track & trace van medische instrumenten verhoogt de veiligheid van patiënten én verlaagt de kosten in ziekenhuizen en zorginstellingen.

 

Meer informatie over SteMaTo

track & trace implantaten

SteMaTo Implants, een deelmodule van SteMaTo, focust op het beheer, gebruik en tracering van implantaten. Het resultaat? Een enorme tijdswinst en vermindering van menselijke fouten.

 

Meer informatie over SteMaTo Implants

Referenties

Sinds 2002 werkt Besco samen met alle ziekenhuizen en mutualiteiten én de belangrijkste verzekeringsmaatschappijen in Vlaanderen en Wallonië.

Corilus
Defensie
Jessa ziekenhuis
LM Plus
Obasi
Socialistische mutualiteiten

Opleidingen

Uw kennis bijspijkeren? Dan kunt u bij Besco terecht voor praktijkgerichte opleidingen:
  • Opleiding gezondheidszorg
  • Opleiding tarificatie en medische facturatie

  • Opleiding nomenclatuur

  • Opleiding geneesmiddelen

  • Opleiding implantaten

Aardbruggenstraat 81 | 3570 Alken
Tel: +32 11 48 53 10
info@besco.be

BTW: 477.090.243