Besco innoveert met uniek databasesysteem

4 februari 2021, ALKEN - Van pacemakers, heup-, knie- en borstprotheses tot chirurgische instrumenten, schroeven en pleisters: het zijn allemaal voorbeelden van medische hulpmiddelen & implantaten. Vanaf mei zijn alle ziekenhuizen en zorginstellingen verplicht hun gebruik van deze hulpmiddelen bij te houden en te traceren. “Iets wat nu niet of niet efficïent gebeurt. Met SteMaTo Implants bieden we de oplossing”, opent zaakvoerder Bert Lantin.

Vandaag bestaat er in België en in de EU geen verplichte & gecoördineerde registratie van medische hulpmiddelen en implantaten. Vanaf 26 mei 2021 wordt het echter een verplichting in België dit wel te doen. “Vanaf 2023 legt de EU bovendien op om te werken met de uniforme GTIN- of UDI-code en de koppeling te maken met de Europese database EUDAMED. En dat gaat problemen opleveren voor tal van ziekenhuizen en zorginstellingen”, voorspelt Bert. “De oplossing? SteMaTo Implants! Dé tool om al je medische hulpmiddelen eenvoudig en snel te beheren, traceren, koppelen en tarificeren”.

Twee eenvoudige stappen

SteMaTo Implants werkt in 2 eenvoudige stappen. Via een handscanner scan je het medisch hulpmiddel of implantaat in. Vervolgens koppelt de slimme software dit aan de juiste gegevens in een database. “Wat SteMaTo Implants echt uniek maakt, zijn de automatische integraties met bestaande magazijn- en voorraadsystemen, de (ziekenhuis)planningsoftware, boekhouding, de Amerikaanse en toekomstige Europese database en zelfs het patiëntendossier”, geeft Bert mee. “Zo bespaar je enorm veel tijd, optimaliseer je verschillende processen, verminder je menselijke fouten én voorkom je onveilige situaties”.

Meer dan 4 miljoen stuks

Het gamma aan medische hulpmiddelen en implantaten is bijzonder uitgebreid: wereldwijd bestaan er meer dan 4 miljoen verschillende soorten en wekelijks komen hier meer dan 6.000 stuks bij. “In de VS is het trouwens nu al verplicht om alle data te registreren in een database. Daarom integreren we dit alvast in SteMaTo Implants. Daarnaast voldoe je meteen aan alle Belgische en Europese verplichtingen, nu én in de toekomst. Kortom, alleen maar voordelen”, besluit Bert.

Meer informatie

BescoBert Lantin
Zaakvoerder Besco
Aardbruggenstraat 81, 3570 Alken
E-mail: bert@besco.be
Tel.: 0496 86 96 68

OVER BESCO

SteMaTo Implants werd ontwikkeld door Besco, expert in innovatieve medische software sinds 2002. Alle ziekenhuizen & mutualiteiten in Vlaanderen en Wallonië én de belangrijkste verzekeringsmaatschappijen behoren tot de klantenportefeuille van Besco. Hierdoor beschikt het niet alleen over de juiste know-how, maar ook over heel wat data om een slim, gebruiksvriendelijk en uniek databasesysteem voor medische hulpmiddelen en implantaten te lanceren.

Meer info : besco.be/nl/oplossingen/stemato-implants

Besco

 
What do you want to do ?
New mail
Aardbruggenstraat 81 | 3570 Alken
Tel: +32 11 48 53 10
info@besco.be

BTW: 477.090.243